Undervisning / Hvis du vil gå til ridning

Hvis du vil gå til ridning

Spring begyndere

Status: du eller din hest har ikke prøvet at springe før, eller også har du måske en nervøs eller uerfaren hest. Du kan dog ride din hest i alle 3 gangarter og har kontrol over hesten.

Mål: du lærer grundlæggende springning og opnår erfaring og træning. Der arbejdes med teknik, tilridning og styrbarhed.

Undervisning: Du kan se på ridehusplanen, hvornår der er et springhold der passer til dig.

Dressur, voksenhold 18+

Beskrivelse: voksenhold er ikke inddelt i niveau, men er lavet som et socialt hold, hvor man kan ride sammen med andre voksne (og unge voksne). Det foregår som et dressurhold, hvor der undervises i flere forskellige niveauer, alt efter deltagere.

Mål: Undervisningen fokuserer på samarbejde mellem hest og rytter, og er dermed meget differentieret. Rideskolen har dog ikke mange heste (kun ponyer), så det er optimalt, hvis man selv kan medbringe hest.

Undervisning: Der findes muligvis et decideret voksenhold (Se ridehusplanen), men voksne kan tilmelde sig alle rideskolens holdtimer og enetimer.

Dressur, øvet

Status: Der kan være mange niveauer i denne kategori, men du rider med god præcision i dine øvelser. Du har styr på overgangene mellem gangarterne, og du har fuldt styr på hesten. Du rider hesten til bidet eller skal til at i gang med det. Alle aldre kan starte.

Mål: Der arbejdes videre fra dit nuværende niveau alt efter dine egne og hestens evner. Du skal ende med at ride hesten stabilt til bidet og arbejde med lidt sværere øvelser. Der arbejdes med dressurøvelser, der svarer til LC 1 og derover. 

Undervisning: Du kan få eneundervisning eller ride på et dressurhold.

Dressur, let øvet

Status: Du har redet mindst et år og har godt styr på hesten. Du kan galopere selv i små bider eller flere runder på ridebanen. Du sadler (næsten) selv op. Alle aldre kan starte.

Mål: Der skal arbejdes videre med at galopere i længere tid og på mindre volter. Der arbejdes med præcision af øvelser og du vil lære dressurøvelser der svarer til LD.

Undervisning: Du kan ride på et dressurhold.

Holdundervisning begyndere

Status: Du har aldrig redet før eller redet meget lidt. Du har måske prøvet at trave lidt med eller uden en trækker og kan endnu ikke galopere.

Mål: I løbet af det første år eller 2 vil du komme til at lære at styre hesten, ride letridning og nedsidning og at galopere selv. Du vil lære om heste, ridning og lære at sadle op selv eller med hjælp fra mor eller far. Du vil lære små dressurøvelser, og måske prøve at starte klubstævne. Alle aldre kan starte.

Undervisning: Du kan med fordel ride på et dressurhold eller et halvtimes trækkerhold

Sork Bestyrelse | Herningvej 30, Sønder-Omme  | tilmelding.sork@gmail.com